• Home
  • Noutati
  • De Ce Este Importantă Asigurarea De Creanțe?

De Ce Este Importantă Asigurarea De Creanțe?

În ediția de astăzi, dorim să împărtășim cu tine o decizie care a jucat un rol esențial în creșterea și stabilitatea companiei noastre – asigurarea de creanțe. Dacă ai auzit despre aceasta sau nu, sperăm că vei găsi această informație utilă, cert este că noi tocmai am împlinit 10 ani, timp în care am învățat cât alții în 30 😊

Înainte de a începe lucrul cu un client nou, facem un pas esențial: îl verificăm în platforma Allianz Trade. Fiecare client primeste o notă de la 1 la 10 – 1 fiind cea mai bună notă posibilă, iar 10 cea mai mică – ciudat, nu? Dar 1 e mai aproape de absolut 😛 . Notația se face pe baza unor indicatori financiari, bilanțuri, balanțe și alte informații relevante despre client.

În funcție de această notă, Allianz Tade ne asigură o parte (între 60%-90%) din factura pe care o vom emite noi către clientul verificat. În cazul în care clientul nu ne plătește, ne este compensată suma de către asigurător. Acest proces ne-a ajutat foarte mult și a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat pentru RockTrans. Practic, a fost redus la zero stresul legat de încasări și ne-a protejat de clienții care par ok… până la scadență. 😊

Asigurarea de creanțe ne-a ajutat nu doar să evităm facturi neîncasate, ci ne-a permis și să minimizăm stresul în legătură cu încasările. Știm că mulți dintre voi pot fi în aceeași situație, așa că sperăm că aceste informații vă pot fi de ajutor.

Desigur, dacă un client nu este asigurat, avem o procedură strictă: nu oferim termene de plată, ci solicităm plata până la descărcare. Siguranța afacerii este prioritatea noastră numărul unu.

Acum, să vorbim puțin despre Allianz Trade: lider mondial în asigurarea creditelor comerciale, oferă soluții simple, rapide și personalizate. Serviciile lor includ prevenirea riscurilor prin evaluarea zilnică și monitorizarea situației financiare a societăților, prevenirea și recuperarea datoriilor neplătite și, bineînțeles, despăgubiri pentru creanțe neîncasate. Ei chiar oferă reducerea perioadei de așteptare pentru clienții-debitori din România de la 120 la 90 de zile.

Asigurarea de credit oferită de Allianz Trade securizează atât comerțul domestic cât și pe cel global. Această asigurare oferă acoperire pentru răspunderea în calitate de operator de transport rutier de mărfuri și persoane.

Am decis să împărtășim aceste informații cu tine, pentru că știm că mulți oameni nu sunt conștienți de această asigurare care poate fi de un real ajutor, în special pentru firmele care încep să crească și să primească tot mai multe cereri de la clienți noi care solicită termene de plată.

În final, ne dorim să îți oferim tot suportul de care ai nevoie pentru a dezvolta afacerea în condiții de siguranță, fie că ești la început de drum sau ești deja un jucător experimentat în domeniu. La RockTrans, credem că informația este cheia succesului, așa că ne place să împărtășim cu tine lecțiile pe care le-am învățat în parcursul nostru.

Îți mulțumim pentru că ai fost cu noi și în această ediție a newsletter-ului și așteptăm cu nerăbdare să revenim cu și mai multe noutăți și sfaturi în viitor.

Dacă ai nevoie de mai multe informații de la noi, scrie-ne aici: https://rocktrans.ro/cerere-cotatie/ De asemenea, dacă ai nelămuriri în ceea ce privește un subiect din domeniul transporturilor, trimite-ne întrebarea/ sugestia ta și îi răspundem cât mai curând!

#togetherwerock când avem drumuri sigure!

 

  • Share:

admin