Decarbonizarea industriei de transport

În contextul actual, marcat de schimbările climatice și nevoia urgentă de sustenabilitate, decarbonizarea industriei de transport a devenit o prioritate esențială. La Rock Trans Spedition, ne angajăm să fim în fruntea acestei transformări, abordând provocarea cu inovație și dedicare, doar v-am obișnuit cu faptul că suntem mereu la curent cu noutățile <3

Recent, a avut loc o discuție crucială în Parlamentul European, organizată de IRU, alături de lideri din industria transporturilor rutiere din UE și SUA, subliniind nevoia unei abordări realiste în ceea ce privește standardele de CO₂ pentru vehiculele grele.

Marian-Jean Marinescu, Eurodeputat român, a evidențiat importanța unei discuții interactive între reprezentanții industriei și legislatori, cu accent pe soluții pragmatice pentru reducerea emisiilor de CO2. A fost evident că sectorul nostru este angajat în decarbonizare, dar are nevoie de obiective realizabile și de o infrastructură adecvată.

Dezbaterea de la Parlamentul European a subliniat, de asemenea, provocările majore în tranziția către vehicule grele electrice, având în vedere autonomia limitată și lipsa infrastructurii de încărcare. Aceste preocupări au fost împărtășite de operatori de transport rutier din diverse țări, inclusiv România, Franța, Belgia și Germania, precum și de omologii noștri americani. Președintele American Trucking Associations, Chris Spear, a evidențiat că nici infrastructura SUA nu este pregătită pentru o electrificare masivă și imediată, și a menționat că standardele foarte înalte ale Californiei nu sunt fezabile la nivel național.

La Rock Trans Spedition, suntem mândri de pașii pe care îi facem pentru un viitor mai curat și mai verde. Împreună cu partenerii noștri, ne angajăm să promovăm practici sustenabile în întregul lanț logistic, dezvoltând soluții ecologice și optimizând încărcăturile pentru o utilizare mai eficientă a resurselor.

În acest context dinamic, reafirmăm angajamentul nostru pentru colaborări strânse, atât la nivel local, cât și internațional, pentru a stabili standarde realiste și fezabile. #togetherWeRock în construirea unui viitor sustenabil pentru industria de transport.

Pentru mai multe informații sau asistență în domeniul transporturilor, vizitați RockTrans. De asemenea, dacă ai nelămuriri în ceea ce privește un subiect din domeniul transporturilor, trimite-ne întrebarea/ sugestia ta și îi răspundem cât mai curând!

  • Share:

admin