• Home
  • Noutati
  • Nu Ne Limităm La Șosele Și Aer. Ne Place Și Apa!

Nu Ne Limităm La Șosele Și Aer. Ne Place Și Apa!

Îți mai amintești de Popeye? Noi suntem la fel, doar că forțele ne vin din Rock, nu din spanac 

Așadar, poate încă nu știai asta despre noi, dar te anunțăm acum: chiar nu avem limite când vine vorba de găsirea și oferirea de soluții clienților noștri. Tocmai de aceea, astăzi îți povestim puțin despre ce mai facem noi: transport maritim de marfă.

Din punct de vedere istoric, transportul maritim de mărfuri a reprezentat un factor-cheie în dezvoltarea comerțului internațional și a căpătat popularitate datorită costurilor reduse pentru o capacitate de încărcare uriașă – exisă restricții minime privind capacitatea portantă a navelor. Spre exemplu, nava Maran Astronomer poate transporta până la 180.000 de tone de marfă (ex: cereale, minereu de fier etc.). Da, ai citit bine.

Serviciile containere maritime de transport de marfă pot reduce în mod semnificativ costurile de transport în cazul transportului de mărfuri pe distanțe lungi și oferă o securitate sporită pentru mărfurile transportate, accelerează transportul mărfurilor în bucăți mici și facilitează încărcarea și descărcarea.

Navele de marfă sunt utilizate, în mod normal, pentru transportul articolelor în vrac și ambalate în containere, care pot fi încărcate cu marfa de unul sau mai mulți importatori. Indiferent dacă aveți nevoie de transport FCL (containere complete = încărcături mai mari ce pot ocupa un container întreg) sau LCL (în grupaj)cert este că ne putem ocupa de la A la Z de ceea ce presupune acest tip de transport. Doar spuneam că nu avem limite, nu?

Transportul maritim prezintă o serie de avantaje și dezavantaje importante, la fel ca orice alt mijloc de transport pentru mărfuri, dar trebuie să știi că navele sunt proiectate pentru a rezista condițiilor meteorologice extreme, pentru a transporta cantități uriașe de mărfuri dintr-o țară în alta, înregistrează un consum redus de combustibili față de capacitatea lor de transport și sunt un mijloc care asigură transportul în condiții optime a mărfurilor periculoase, de la un capăt la celălalt al lumii, de cele mai multe ori fără incidente. 
Dar, cel mai bine, iată care sunt avantajele și dezavantajele acestui tip de transport:

Avantajele transportului maritim

  • Posibilitatea de a transporta cantități mari/ uriașe de mărfuri;
  • O metodă economică și eficientă pentru transportul pe distanţe lungi;
  • Este cea mai sigură formă de transport, chiar și a mărfurilor periculoase care sunt interzise prin alte servicii de transport.

Dezavantajele transportului maritim

  • Viteza şi timpul de deplasare a acestui mijloc de transport sunt scăzute. Din acest motiv, uneori, transportul aerian este recomandat în situațiile de livrare urgentă – dacă poate fi aplicat;
  • Nu este rentabil pentru transporturile pe distanțe scurte;
  • Transportul pe apă a anumitor categorii de produse poate necesita anumite aprobări, iar procedura de obținere a acestora poate să dureze destul de mult. Dar ne ocupăm!
  • Cel mai mare pericol al industriei de transport maritim este pirateria.

Referitor la ultimul punct, nu putem merge mai departe fără să îți recomandăm și un film: Captain Phillips!

Dacă un transport maritim este ceea ce ai nevoie pentru marfa ta, scrie-ne aici: https://rocktrans.ro/cerere-cotatie/

Gândim la nivel global și oferim cel mai înalt nivel de calitate! #togetherwerock

  • Share:

admin