• Home
  • Noutati
  • Cum Te Asiguri Că Lucrezi Cu O Casă De Expediții Profesionistă?

Cum Te Asiguri Că Lucrezi Cu O Casă De Expediții Profesionistă?

Să zicem că urmează să faci trimiterea unor produse/ materiale în curând. Te pui tu frumos în fața calculatorului și la un simplu search pe Google după expresia „Casă de expediții” sau „transport marfă” primeștii mii de răspunsuri printre care te pierzi cu ușurință – și pe bună dreptate.

Dar aici intervenim noi să te ajutăm cu informații prețioase despre ce înseamnă casele de expediții și la ce să fii atent când alegi să lucrezi cu una sau când ceri o cotație.

Ce face o casă de expediţii, spre deosebire de o firmă de transport?

Dacă ai nevoie să cumperi un imobil, vei colabora cu o agenţie imobiliară. Agentul imobiliar va face pentru tine diverse servicii ce țin de birocraţie, iar până la încheierea afacerii vei avea acces la imobil prin intermediul acestuia. Cam aşa se întâmplă şi atunci când lucrezi cu o casă de expediţii:

— Poţi primi un preţ bun, în funcție de volumul de marfă, ruta, timp tranzit, tip masina: o casă de expediții cu experienţă cunoaște fluctuaţiile cererii şi ofertei de pe piaţa serviciilor de transport marfă. În decursul unui an, tarifele pentru transportul de marfă înregistrează diferenţe destul de mari, iar o casă de expediţii poate să te ajute să alegi varianta corectă pentru tine. De asemenea, lucrând de ani de zile cu transportatorii care ne furnizează serviciile, acest lucru se reflectă în prețul pe care clientul final îl primește, fiind mai mic decât ceea ce putea găsi pe cont propriu. 

— Plăteşti comision: în preţul transportului care apare pe factura ta este inclus nu doar costul plătit transportatorului, ci şi un comision care să acopere cheltuielile şi un mic profit pentru casa de expediţii. Pentru acest comision, îţi pune la dispoziţie servicii şi te consiliează în privinţa soluţiei de transport.

— Ai acces la o flotă extinsă de maşini: în baza de date a casei de expediţii se află sute de transportatori, specilizaţi pe diverse rute sau tipuri de transport, astfel încât tu vei putea să alegi cea mai bună opţiune disponibilă la acel moment, oriunde în lume.

— Primeşti suport birocratic: este posibil ca o firmă de expediţii să îţi preia atât cererea de transport cât şi serviciile de vamă. Toate acestea îţi sunt utile, mai ales când ai de făcut un transport în sau din zone care nu sunt în UE.

— Lucrezi cu transportatori autorizaţi și serioși: pe de o parte ai nevoie de certititudinea că marfa ta va ajunge la livrare în siguranţă şi la timp. Este important să lucrezi cu un transportator certificat ARR, care are asigurare CMR. Uneori, în funcţie de specificul mărfii s-ar putea să ai nevoie şi de asigurare Cargo. O casă de expediţii va lucra întotdeauna cu transportatori verificaţi si te va indruma in cazul in care este necesara o asigurare suplimentara.
Spre exemplu, noi avem o listă „neagră” de transportatori cu care nu colaborăm din cauza antecedentelor, accidentelor, lipsei autorizațiilor sau întârzierilor nefondate, listă pe care o împărtășim clienților noștri.

De ce este important să verifici cui îți încredințezi marfa și dacă are licență de transport și de intermediere la ARR?
Iată câteva motive la care posibil să nu te fi gândit (și e chiar mai bine, pentru că de aceea suntem noi aici: să te ajutăm cu informația):

– Pentru că sunt multe firme care se ghidează după motto-ul: nimeni nu îți poate da ce îți pot promite eu. Și nu mai ajung cu marfa la destinație sau, dacă ajung, este deteriorată și neasigurată;

– Nu te țin la curent cu privire la starea transportului și stai ca pe ace pentru că habar nu ai pe unde e marfa ta sau când ajunge;

– Nu descarcă marfa, amenințând că pleacă fără să o descarce, dacă nu le faci plata urgent.

Vrem să trăim toate aceste panici? Nu vrem! – sperăm că se aude în cor.

De unde știm că aceste situații se pot întâmpla? De la actuali clienți care au trecut prin asta până să ajungă să lucreze cu noi.

Ce poți face pentru a evita astfel de situații?

  • Verifică valabilitatea licenței de intermediere pe site-ul ARR: https://licente.arr.ro/ 
  • Solicită asigurarea CMR, dar și dovada de plată a acesteia (ca să te asiguri că mai este valabilă);
  • Urmărește recenziile de pe Google sau de pe site-ul firmei sau cere referințe (de la firmele cu care au mai lucrat);
  • Discută de la început termenul de plată – înaintea încărcării mărfii;

Dacă ai nevoie de mai multe informații de la noi, scrie-ne aici: https://rocktrans.ro/cerere-cotatie/ De asemenea, dacă ai nelămuriri în ceea ce privește un subiect din domeniul transporturilor, trimite-ne întrebarea/ sugestia ta și îi răspundem cât mai curând!

  • Share:

admin